Välkommen att köpa hovawartvalp hos oss 

IMG_4267

Vi söker alltid efter SERIÖSA valpköpare. Så är du en AKTIV hundförare som vill arbeta med din hund i LYDNAD, BRUKSGRENARNA / IGP (IPO) eller någon annan gren så är du mycket välkommen hit till oss..

    

Jag bor inne i valprummet från det mamman ska valpa tills dom flyttar ut. Det är en väldigt omtumlande tid för tiken när hon ska valpa så då behöver hon lung och ro.

Så här gör jag med våra valpar när dom föds, kollar klockan och noterar tiden, efter att mamman har tvättat och pysslat om sin lille valp så väger jag och kollar så att dom är välutvecklade, kön och färg och får ett nummer och ett färgband runt halsen och tillbaka till mamman det brukar gå på någon minut så att mamman hinner inte sakna valpen för hon brukar ha fullt upp med att antingen föda eller tvätta och dia sina små. Vi döper även valparna efter bokstaven, givetvis så får du som ägare kalla valpen för något annat eller kanske du kommer på ett bra namn på just den bokstaven så får valpen heta det i sin stamtavla.

När valparna är ca 4 veckor är det fritt fram för nyfikna besökande att komma och hälsa på hos. Är det bra väder så kommer valparna och mamman ut i hundgården i några timmar med oss som sällskap. Redan när dom börjar har öppnat sina ögon och springer runt och busar med sina syskon brukar vi också leka med någon kamptrasa, vi kollar även hur dom reagerar på ljud och deras nyfikenhet (har en petflaska med grus) som jag rullar på golvet. Då ser man vilka personligheter som springer runt i valplådan 

Under alla veckorna som valparna finns här hemma hos oss så hinner man att se hur deras personlighet är och därefter rekommenderar jag rätt valp till köpare. 

Vi som uppfödare vill ha kontakt med våra valpköpare så länge som valpen/hunden lever i ditt hem.

Efter överenskommelse tingas en valp genom att du betalar in en handpenning av köpesumman och man skriver ett köpekontrakt och det är en säkerhet för båda valpköparen och oss uppfödare..

När valparna lämnar oss är dom 8 veckor och är då.

Vaccinerade, Avmaskade, Vetrinärbesiktade och Valpkullsförsäkrad samt Doldafel försäkrad i 3 år i IF försäkringsbolag och Registerade i Svenska Kennelklubben (SKK) 

Ägarens uppgift är att skicka in till Jordbruksverket och Ägarbevis till Svenska Kennelklubben.

Ja vad har vi för KRAV på er valpköpare!!

För det första så vill vi såklart att valpen ska komma till ett tryckt och säkert hem där det finns en massa kärlek.

Sedan att man RÖNTGAR sin hund både ED armbågarna och HD höfterna jag som uppfödare vill veta att mina valpar har friska leder så att jag kan utvedera mitt avelsarbete, och sedan är det bra för dig som hundförare att kunna se vad du kan göra med din hund så att det inte blir jobbigt för hunden.

Finns nya regler hur man går tillväga med röntgen på SKK

MH mentalbeskrivning brukar vi samla hela kullen och göra det på någon klubb när hunden är mellan 12-18 månaders ålder.

MT Mentaltest görs efter att hunden har fyllt 18mån och INNAN den har hunnit att bli 4 år och EXTERIÖRBESKRIVNING kan göras vid 18 månaders ålder och framåt. När man har klarat MT och fått en GODKÄND EXTERIÖR FÖR KORNING på sin hund har hunden fått sin titel AVELS KORAD

Exteriörsbeskrivning görs nästan bara på våra rasutställningar som Sv. Hovawartklubben anordnar.

För att kunna anmäla sig måste man skapa ett SBK tävlingskonto och glöm INTE ATT TA MED STAMTAVLAN och VACCINATIONSINTYG på provdagen.

IMG_6125

    

Kennelläger

Det brukar vara en mycket trevlig och uppskattad helg 

På Eds brukshundklubb har vi 2 stora appellplaner så det finns gott om plats för att köra lydnad på. Här är löptikar välkomna fast dom får hålla sig på den högra planen (fotbollsplan).

Vi försöker alltid ordna så att alla får göra vad dom önskar och förhoppningsvis kan man lägga något spår och uppletande.

MAT

Ni får själva ha med er att äta på helgen t.ex frukost och kvällsmat

Start Fredag kl 10.00 med information 

Lördag serveras det middag kött och Potatissallad, grönsallad, bröd med ost dricka maten ingår i ditt priset men har man sällskap så kostar det 50 kr för den personen.

söndagen avslutat vi med att åka och äta någonstans antingen blir det i Ed eller här i Färgelanda.  (var kommer jag att skriva när jag har kollat upp lite mer)

Det finns ett helt fint kök med allt som kyl/frys, diskmaskin, mickro mm i klubbstugan

Övernattning / Boende

Det finns 2 rum och 3 sängar 50kr/natt som man kan sova i med hund.

Det finns några platser om ni vill ställa upp någon husvagn på klubben 50kr/dygn för el.

Gröne Backe Camping & Stugor, Södra Moränvägen 64, 66832 Ed

Ragnerudssjöns Camping och Stugby, Jolsäter 15, 45897 Högsäter

Dagsholm Hotell och Konferens, S,45892 Färgelanda

 Träningsträffar

Försöker vi alltid ordna för våra valpköpare, man träffas några gånger och lär in lite grunder som lydnad, spår och upplet-sök övningar 

received_606952380134766

 Hovawarten är en brukshund som trivs BÄST med att få arbeta med alla sina sinnen det finns flera grenar som man kan ägna sig åt.

BRUKS som SPÅR, SÖK, SKYDD & RAPPORT

TÄVLINGSLYDNAD

IGP (IPO) / BSL  FH

RÄDDNINGSHUND och TJÄNSTEHUNDVERKSAMHET

55869196_10155933272625894_156082139488583680_o

Vi ser gärna att valpen kommer till ett AKTIVT hem där man har TRÄNINGS/TÄVLINGS intresse i någon form som ovan.

Är det någon som blir CHAMPION innom arbetsmeriterna såsom lydnad, bruks så erbjuder kennel en valp GRATIS.

Vi ser gärna du blir medlem i vår Rasklubb Svenska Hovawartklubben

Vi som UPPFÖDARE är skyldiga att rapportera in kennels hundar till Avel och Hälsa 2 gånger om året senast 1 MARS och 1 SEPTEMBER.

Så har din hund blivit sjuk och du har fått uppsöka veterinär, så skicka/ring till mig med engång så gör jag en notering. Men jag kommer att maila ut till alla våra valpköpare strax innan det ska rapporteras in. Det finns på startsidan som du kan anmäla.

Vaccinationer HD ED röntgen rapporteras INTE

 Har du några funderingar på att skaffa en hovawart från vår kennel så är du varmt välkommen att höra av dig.

Antingen på telefon eller mail

Med vänliga hälsninga Annica och Rolf Johansson