Välkommen till Hoffetrollet's Kennel 

sommaren 2011 007

Välkomna till Färgelanda, nu har ni kommit ca 3 mil norr om Uddevalla. 

Vi som bor här heter Annica och Rolf Johansson

    

Vi har 3 st hoffetikar 

SE LCH KORAD LPIII LPII Hoffetrollet's Chelsie är född 2013

IMG_0190

och två av hennes döttrar

Hoffetrollet's Elektra "Ejja" som är född 2017

b52243fbe69e13c728014d7159809e7adb2fb0fd46cb44bd8badf945261dc7c4 (2)

och

Hoffetrollet's FlyTezz "Tezz" som är född 2018

67100566_408270356454979_5406854906399162368_n

Jag kommer att berätta mer om våra hundar på deras egna sidor, så nu går vi rakt på sak om vad vi är för några.

Jag jobbar heltid på Palliativa Enheten på Uddevalla Sjukhus som undersköterska och stormtrivs med mitt jobb. Min make Rolf är sjukpensionär. Rolf har två barn sen tidigare förhållande men dom är vuxna nu. Rolf är även morfar åt två fina flickor och vi har en son ihop som heter 

 Jonathan finns uppe hos änglarna 

På somrarna försöker vi att komma oss ner till Osby i skåne för att fira lite semester med härligt hoffefolk i några dagar   Ja då är det både lydnadstävling & Hofferace med GRILLKVÄLL och nästkommande dag IHF utställning det brukar vara mycket trevligt. Så det rekomenderar jag/vi varmt till våra valpköpare att åka på någongång.

Det finns jättefina stugor att hyra på Bergakungens Stugby eller om ni har husvagn så är det vara att ta in med den 

IMG_1406

Jag är utbildad SBK hundinstruktör och har haft ett flertal kurser både i valp, allmänlydnad och tävlingslydnad.

Här nedan så lägger kursdeltagarna näringsspår till sina valpar 

IMG_0646

Vi använder oss av POSITIV inlärning med LEK   och vi börjar tidigt med inlärning för lydnad, spår och sökövningar & kamplekar. Ja redan i valplådan+hagen börjar vi att lägga i metallföremål och kampa med dom små och det brukar dom tycka är jätteroligt.

IMG_20170724_174919

20170719_120045

Vårt MÅL med träningen är att våra hundar ska tycka att det är lika ROLIGT att arbeta på lydnadsplan och nosarbete eller vad vi hittar på för skoj, det ska INTE vara någon skillnad på om det är träning eller tävling. 

Vi lägger MYCKET näringsspår till våra hundar från dom är valpar för att öka noggranheten i spårkärnan..När man ser att valpen (hunden) går i varje steg med nosen och INTE tar all näring så kan man ta bort lite eller rättare sagt glesa ut på det, kanske bara ta var 5:e steg och i vinklarna. Lek med pinnarna hemma på köksgolvet så att dom blir roliga, sedan börjar man såsmåningom att lägga in någon apport i spåret så ser man vad valpen gör, antingen stannar valpen och nosar eller så t.o.m den plockar upp den

Vintern 2012 090

Redan i valpstadiet lek-tränar man med valpen, så redan där bygger man upp en fin relation och kontakt med sin hund som man sakta bygger på med olika övningar. Och dela gärna in att moment i flera delar innan vi sätter ihop det i ett fullt moment.

Här kommer det lite historia.

Något som ligger mig varmt om hjärtat är hundar som far illa, jag har varit mycket aktiv med att hjälpa hundägare i akuta situationer det vill säga att deras valp/hund har blivit stor och kommit upp i slyngelåldern och inte har någon uppfostran. Är det en arbetande hund som t.ex en brukshund med mycket motor och driv så går det lätt överr styr och hunden har "tagit" över där hemma.

Många hundar har fått komma hem till min lilla flock, då har vi arbetat/tränat med dom sociala bitarna, det har varit ett mycket GIVANDE intresse   Många har fått komma till nya hem och någon enstaka har det inte gått att göra något åt så den har fått komma till fina hundhimlen.

Så jag får nog säga att PROBLEM är till för att lösas och det brinner jag för.

Jag är uppväxt med hundar så jag kan inte tänka mig ett liv utan dom. 

När jag var liten hade jag en dröm och det var att starta kennel eller ett hundstall för problemhundar. Så min lilla dröm gick i uppfyllelse både med kennel och fått äran att få arbetat med problemhundar.

När jag träffade min man Rolf så hade han en jättemysig Schabrador hane som hette Zacko som då var 1,5 år och jag hade min tik Vanja 6 år som var en blandras mellan Schäfer och Samojed. Vanjas mamma Tanja kom till mig när hon var 5 månader denna lilla svarta tik var helt otrolig stark i sin mentalitet trots det som hon hade varit med om 

När Tanja var 2,5 år tjuvparade hon sig men en Schäfer och fick 8 små valpar några var svarta och några hade schäfertäcken. Och i den kullen föddes Vanja som såg ut som en renrasig Schäfer som jag beslutade att behålla..

Både Vanja och Tanja var duktiga i både lydnaden och nosarbetet som spår och uppletande, jag hade även en pulka som dom mer än gärna drog..

Jag tyckte att det blev så bra arbetshundar och även mycket bra i mentaliteten så jag beslutade att ta en kull till så då valde jag en svart Schäferhane som hon fick 5 fina valpar med. Även om det var blandrashund så ville jag att dom skulle HD röntgas och det var med goda resultat..

Hösten 2001 kom HOFFEN in i vårat liv..

Några år senare beslöt vi att vi skulle köpa en hund ihop..

Vi hade läst en del om rasen Hovawart, och tyckte att den skulle passa in i vår familj vi ville ju ha en hund som tycker om att arbeta med nosarbete som spår och uppletande, sök och lydnad, vakta huset och sist men inte minst vara en bra familjehund eftersom att vi har barn. 

Vi fick tag på en Hovawartuppfödare Anders Karlsson som har Scanderna's kennel i Vänersborg. Han berättade att han hade en kull så vi var välkomna för att prata och titta på dom små hoffevalparna som då var 4 veckor gamla.

KORAD Scanderna's Svart Texas   

{8419662a-ba5c-48d5-9f2b-e2995b007d7f}170416140 (2015_01_06 06_42_12 UTC) 

Texas var en otrolig trogen familjehund.

Vakt stog nog högst upp på hans lista för han talade om tidigt om det var något på ingående så det var ingen ide för några tjuvar att försöka att ens att komma i närheten.

Efter några år åkte vi ner till Thilwhil's Kennel i Sjöbo och köpte en blond tik som vi så småningom hade tänkt att använda i avel med Texas, men det blev tyvärr aldrig så.

20151114_154109564_iOS

KORAD LPII LPI Thilwhil's Esska

SANY1600

 Men det dröjde inte mer än 1,5 år innan vi var tillbaks på samma kennel och hämtade hem lilla Fidji. Det var ett litet energiknippe som var i full gång hela tiden....

Tyvärr så har jag inte några bilder på henne sen hon var valp

SE LCH LPELIT KORAD LPIII LPII LPI Thilwhil's Fidji

IMG_9870

Fidji fick sin första kull 2010 och hon var den som startade upp vår kennel.

IMG_4207

Hon är mor till A B C och D-kullen.

    

 

Ni är även välkomna att ringa oss på

Annica 0707-428240

eller

Rolf  0704-444797

Eller skicka ett mail till oss

hoffetrollets.hovawart@outlook.com

Choose language