Välkomna till HOFFETROLLET'S i Färgelanda 

IMG_8964

Jag heter Annica och min man heter Rolf vi har en liten uppfödning av rasen Hovawart som är en brukshund, med vår uppfödning vill jag ha fram FRISKA hundar med BRA MENTALITET och STOR ARBETSLUST och snygga i EXTERIÖRT.

20180622_142631 

    

Både jag och min man Rolf är mycket AKTIVA ute med våra hundar på tävlingsbanorna, vi tävlar både i brukset tävlingslydnad och åker på utställningar. Vi ordnar ofta små träningsträffar med våra valpköpare för att hjälpa dom med hundträning, så är det ju så himla roligt att träffas en stund över några timmars träning och fika

Vi har 3 st hoffetikar som bor här hemma hos oss som kommer från vår egen uppfödning. Vår äldsta tik är SE LCH KORAD LPIII LPII Hoffetrollet's Chelsie är född 2013 som är en avkomma efter SE LCH LPELIT KORAD LPIII LPII LPI Thilwhil's Fidji som är vår stamtik för den här kennel.

received_2291248941204179

Rolf och Chelsie har en jättefin tävlingslista i tävlingslydnad 14 st 1:a priser i Elitklass/Klass3 och BLIVIT hon blev SVENSK LYDNADSCHAMPION när hon bara var 22 mån.

ÅRETS LYDNADSHOVAWART 2019

RIKSMÄSTARE i LYDNADSHOVAWART 2019

Andra placering på ÅRETS LYDNADSHOVAWART 2017

ÅRETS LYDNADSHOVAWART 2018 och 2015

Kom på 2:a plats i ÅRETS ALLROUNDHOVAWART 2015

Appellklass 274 poäng Uppflyttad till Lägreklass Spår

Snyggt MH och MT 471 poäng

Utställning 4 st CK och BIM 

Avelsklass 1:a pris och HP på NAT och SM Hoffe 2019 Avelsklass 1:a pris 1 plac och HP

Är mor till vår E och F kull

Hoffetrollet's Elektra "Ejja" som är född 2017

FB_IMG_1554122858205

Ejja som hon heter till vardags är från Cheslie första kull, hon har väldigt mycket arbetsmotor och hon har full fokus när vi arbetar / tränar nosarbeten som spår & uppletade. Jag lägger mycket näringsspår till mina hundar för jag vill ha ner näsan i spårkärnan sedan lägger jag in 1 pinne för att se hur valpen gör, plockar den så blir det ett jubel  Och jag börjar tidigt när dom är valpar på fält och i skogen. Så Ejja är en mycket duktig spårhund som kan spåra flera olika underlag. 

Lydnad Startklass 197 poäng UPPFLYTTAD

Startklass 162,5 poäng UPPFLYTTAD

Bruks Appellklass 202,5 och 10 poäng på spåret av båda domarna och i protokollet skrev dom RIKTIGT SNYGGT  och blev Uppflyttad till Lägreklass spår som vi tränar hårt inför 

IMG_9658

Utställning SM HOVAWART 2019 CK och blev 4 Bästa tik av 18 tikar hon har även blivit BÄSTA JUNIORTIK och blev BIM och blivit BIM-valp

Mental MH och Godkänd Exteriördel för korning

Hoffetrollet's FlyTezz "Tezz" som är född 2018 som både jag och Rolf tävlar med. Jag kommer att inrikta mig mer på brukset och även tävlingslydnad, Rolf kommer att köra på med tävlingslydnad i den mån som det är möjligt och klarar av med sin kropp.

75289077_471190577080649_7924882747577860096_n

Lydnad  Klass1 258 poäng och 1:a pris UPPFLYTTAD till klass2

LD STARTKLASS

Bruks Appellklass spår 193,50 poäng UPPFLYTTAD till Lägreklass 

Utställning Excellent och CK och 2:a BÄSTA TIK i Juniorklass på SM Hoffe 2019

Mental MH och SKOTTFAST

Jag kommer att berätta mer om våra hundar på deras egna sidor, så nu går vi rakt på sak om vad vi är för några.

Rolf kan inte springa i skogen med sina dåliga ben så det blir inte så mycket mer än Appellklassen för hans del när det gäller brukstränig med spår, men han är helt magisk på lydnadsplanen, han har säkert 50 st 1:a priser i Elit /Klass3 med båda sina hundar Thilwhil's Fidji och Hoffetrollet's Chelsie   

På somrarna försöker vi att komma oss ner till Osby i skåne för att fira lite semester med härligt hoffefolk i några dagar   Ja då är det både lydnadstävling & Hofferace med GRILLKVÄLL och nästkommande dag IHF utställning det brukar vara mycket trevligt. Så det rekomenderar jag/vi varmt till våra valpköpare att åka på någongång.

Det finns jättefina stugor att hyra på Bergakungens Stugby eller om ni har husvagn så är det vara att ta in med den   Om man kontaktar ordförande i södra LO:t så har man möjlighet att kampa vid klubbstugan.

IMG_1406

Jag är utbildad SBK hundinstruktör och har haft ett flertal kurser både i valp, allmänlydnad och tävlingslydnad.

Här nedan så lägger kursdeltagarna näringsspår till sina valpar 

IMG_0646

Vi använder oss av POSITIV inlärning med LEK   och vi börjar tidigt med inlärning för lydnad, spår och sök-uppletande övningar & kamplekar. Ja redan i valplådan+hagen börjar vi att lägga i metallföremål och kampa med dom små och det brukar dom tycka är jätteroligt.

IMG_20170724_174919

20170719_120045

Vårt MÅL med träningen är att våra hundar ska tycka att det är lika ROLIGT att arbeta på lydnadsplan och nosarbete eller vad vi hittar på för skoj, det ska INTE vara någon skillnad på om det är träning eller tävling. 

Vi lägger även MYCKET näringsspår till våra hundar från dom är valpar för att öka noggranheten i spårkärnan..När man ser att valpen (hunden) går i varje steg med nosen och INTE tar all näring så kan man ta bort lite eller rättare sagt glesa ut på det, kanske bara ta var 5:e steg och i vinklarna men tänk på att du lägger i båda stegen annars blir du en enbent  . Lek med pinnarna hemma på köksgolvet så att dom blir roliga, sedan börjar man såsmåningom att lägga in någon apport i spåret så ser man vad valpen gör, antingen stannar valpen och nosar eller så t.o.m den plockar upp den

Vintern 2012 090

Redan i valpstadiet lek-tränar man med kontaktövningar med sin lilla valp, så redan där bygger man upp en fin relation och kontakt med sin hund som man sakta bygger på med olika övningar. Och dela gärna in att moment i flera delar innan vi sätter ihop det i ett fullt moment.

Här kommer det lite historia.

Något som ligger mig varmt om hjärtat är hundar som far illa, jag har varit mycket aktiv med att hjälpa hundägare i akuta situationer det vill säga att deras valp/hund har blivit stor och kommit upp i slyngelåldern och inte har någon uppfostran. Är det en arbetande hund som t.ex en brukshund med mycket motor och driv så går det lätt överr styr och hunden har "tagit" över där hemma.

Många hundar har fått komma hem till min lilla flock, då har vi arbetat/tränat med dom sociala bitarna, det har varit ett mycket GIVANDE intresse   Många har fått komma till nya hem och någon enstaka har det inte gått att göra något åt så den har fått komma till fina hundhimlen.

Så jag får nog säga att PROBLEM är till för att lösas och det brinner jag för.

Jag är uppväxt med hundar så jag kan inte tänka mig ett liv utan dom. 

När jag var liten hade jag en dröm och det var att starta kennel eller ett hundstall för problemhundar. Så min lilla dröm gick i uppfyllelse både med kennel och fått äran att få arbetat med problemhundar.

När jag träffade min man Rolf så hade han en jättemysig Schabrador hane som hette Zacko som då var 1,5 år och jag hade min tik Vanja 6 år som var en blandras mellan Schäfer och Samojed. Vanjas mamma Tanja kom till mig när hon var 5 månader denna lilla svarta tik var helt otrolig stark i sin mentalitet trots det som hon hade varit med om 

När Tanja var 2,5 år tjuvparade hon sig men en Schäfer och fick 8 små valpar några var svarta och några hade schäfertäcken. Och i den kullen föddes Vanja som såg ut som en renrasig Schäfer som jag beslutade att behålla..

Både Vanja och Tanja var duktiga i både lydnaden och nosarbetet som spår och uppletande, jag hade även en pulka som dom mer än gärna drog..

Jag tyckte att det blev så bra arbetshundar och även mycket bra i mentaliteten så jag beslutade att ta en kull till så då valde jag en svart Schäferhane som hon fick 5 fina valpar med. Även om det var blandrashund så ville jag att dom skulle HD röntgas och det var med goda resultat..

Hösten 2001 kom HOFFEN in i vårat liv..

Några år senare beslöt vi att vi skulle köpa en hund ihop..

Vi hade läst en del om rasen Hovawart, och tyckte att den skulle passa in i vår familj vi ville ju ha en hund som tycker om att arbeta med nosarbete som spår och uppletande, sök och lydnad, vakta huset och sist men inte minst vara en bra familjehund eftersom att vi har barn. 

Vi fick tag på en Hovawartuppfödare Anders Karlsson som har Scanderna's kennel i Vänersborg. Han berättade att han hade en kull så vi var välkomna för att prata och titta på dom små hoffevalparna som då var 4 veckor gamla.

KORAD Scanderna's Svart Texas   

{8419662a-ba5c-48d5-9f2b-e2995b007d7f}170416140 (2015_01_06 06_42_12 UTC) 

Texas var en otrolig trogen familjehund.

Vakt stog nog högst upp på hans lista för han talade om tidigt om det var något på ingående så det var ingen ide för några tjuvar att försöka att ens att komma i närheten.

Efter några år åkte vi ner till Thilwhil's Kennel i Sjöbo och köpte en blond tik som vi så småningom hade tänkt att använda i avel med Texas, men det blev tyvärr aldrig så.

20151114_154109564_iOS

KORAD LPII LPI Thilwhil's Esska

SANY1600

 Men det dröjde inte mer än 1,5 år innan vi var tillbaks på samma kennel och hämtade hem lilla Fidji. Det var ett litet energiknippe som var i full gång hela tiden....

Tyvärr så har jag inte några bilder på henne sen hon var valp

SE LCH LPELIT KORAD LPIII LPII LPI Thilwhil's Fidji

IMG_9870

Fidji fick sin första kull 2010 och hon var den som startade upp vår kennel.

IMG_4207

Hon är mor till A B C och D-kullen.

    

Hoffetrollet's Chelsie är mamma till E-kullen

20170605_143949 (2)

F-kullen

IMG_20181010_135012

 

Ni är välkomna att ringa oss

Annica 0707-428240 och Rolf 0704-44479

Eller skicka ett mail

hoffetrollets.hovawart@outlook.com

Choose language